Textos predictius

  • Tenen com a funció predir, anunciar allò que ha de succeir en un futur per conjectura, per intuïció o per un do considerat profètic.
  • Estructura: A causa de la seva varietat els textos predictius no solen presentar una estructura fixa. Normalment se segueix, però, un ordre cronològic en la predicció dels fets.
  • Recursos: Hi predomina l’ús del futur i de les expressions de possibilitat (és possible que,, pot  ser que, tal vegada, si Déu vol…) i de probabilitat (és probable que, probablement, segurament…).
  • Exemples de textos predictius: Els més freqüents són la previsió meteorològicai els horòscops o les profecies, però també hi ha informes predictius sobre el comportament de l’economia, la possibilitat de moviments sísmics o d’erupció de volcans, el canvi climàtic… lligats tots a investigacions científiques, que els mitjans de comunicació divulguen de tant en tant.

Resultat d'imatges de erupcion volcan

EXERCICI:

 1. Elabora un text predictiu de 150 paraules a partir d’una d’aquestes propostes:  

·       Previsió meteorològica per als propers dies.

·       Previsió sobre el futur de la gent jove de la teva generació.

·       Els mitjans de locomoció en el segle XXII.

·       El campionat de lliga de futbol la temporada 2016-2017.

·       Horòscop (pots triar tres o quatre signes del zodiac i aprofundir en la teva previsió o analitzar-los tots d’una manera més superficial).

 

Resultat d'imatges de zodiaco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *